Våra bästa tips

Bästa penseln! Tidlöst..... Tapetbord. Bäst till penseltvätt

Måla med Linoljefärg

Måla i mycket tunna skikt. Måla endast så många skikt så ytan får full täckning med jämt sug. Har du en redan målad yta räcker det kanske med en strykning. Nymålning kräver alltid tre strykningar. Undvik att bygga tjocka färglager. Linoljefärg torkar genom oxidation med syre, se till att ha god luftväxling för bästa torkförutsättning när du målar inne.

Tid

Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna. Följ rekommendationen på burken. Öka tiden om det är hög luftfuktighet och om det är kallt där du målar. Tänk på att luftfuktigheten kan vara väldigt hög på sommaren trots sol och värme. Resultatet blir mycket bättre om man tar god tid på sig!

Tapetbord

Det är bra mycket lättare att tapetsera om man har ett tapetbord att vara på. Låna det av oss! (obs.vid köp av tapeter).

 

Penseltvätt

Är det lacknafta i färgen, tvätta först med lite lacknafta(kan hällas på flaska och användas till nästa tvätt), ta sedan en rejäl klick såpa och arbeta in den ända ner i roten på penseln, skölj med vatten, upprepa tills vattnet är rent och klart. Är färgen vattenspädbar, tvätta först med vatten. Ta sen en klick såpa eller penselrens som jobbas in och sköljs med vatten. Upprepa. Häll aldrig ut vatten med färgrester direkt i avloppet. (Ta till återvinningscentralen)